Richard Jewell balladája
Dráma, életrajz, krimi

Richard Jewell
2019

Szereplők Olivia Wilde, Kathy Bates, Sam Rockwell, Jon Hamm, Paul Walter Hauser, Ian Gomez, Kendrick Cross, Bill Clinton
Rendező Clint Eastwood
Premier 2020. január 23.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 11 perc

Richard Jewell pillanatok alatt vált a nemzet hőséből üldözötté, miután a nyomozó szervek és a média első számú gyanúsítottnak kiáltotta ki.
A szokványos életet élő biztonsági őr (Paul Walter Hauser) titkon mindig arról álmodozott, hogy rendőr lesz. Az atlantai nyári olimpiai játékok ügyeletes őreként észrevett egy gyanús táskát, ezért haladéktalanul gondoskodott róla, hogy senki ne maradjon a közelben.
A Szövetségi Nyomozó Iroda azonban kételkedett a hivatalos sztoriban, szerintük a férfi csak elismerésre vágyott, ezért tömegek életet veszélyeztetve maga rendezte meg az akciót. Jewell egy kevésbé tehetséges ügyvéd (Sam Rockwell) személyében talált védelmezőre, aki mindent megtett, hogy tisztára mossa az őr becsületét, miközben mindketten sejtették, hogy a hatalommal szembeni küzdelmük kilátástalan.
Clint Eastwood valós eseményeket feldolgozó, tényfeltáró drámája egy a mai napig kérdőjelekkel teli bűncselekményt mutat be kiváló színészgárda segítségével. (qwer)

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.